Administration

butikenButiken är  belägen i gårdens f.d. arbetarboställe där det förr bodde två barnrika familjer och ett sädesmagasin var inrymt på andra våningen.

Vi skall under våren iordningställa utrymmena så att det  passar mer som butik och planerar att nyöppna till den 1 maj lagom till Upptäckardagarna. Det är en aktivitet  vi deltar i och som syftar till att allmänheten skall hitta till alla smultronställen som finns på Motalas landsbygd.

Butiken ligger endast ett stenkast från stranden och här är bedövande vackert på sommaren. Ta er tid att besöka oss! Ni kommer inte att ångra besöket!

Efter hand som den nya butiken växer fram kommer den här sidan att uppdateras.

 

Broschyr

 

produkterAlla fårprodukter baseras på egen uppfödning. Skinnen bereds av Tranås skinnberedning och säljs sedan hela hos oss eller förädlas till olika hantverksalster på gården.

De fina lockiga vita och grå får- och lammskinnen blir till tofflor, mössor, vantar, halsdukar, väskor, kuddar, dynor och mycket mer. Dessutom  tillhandahåller vi  en del inredningsdetaljer för hemmet.

Länkar till externa hemsidor:
AB Tranås Skinnberedning
Ullcentrum på Öland
Paradisverkstaden
Växbo Lin
Lene Bjerre
Artwood
Balmuire

gardenNäs gård drivs av Göran och Carin Nästorp. Det är en ekologisk KRAV-märkt gård där KRAV-märkningen står för bra miljö, god djuromsorg, god hälsa och socialt ansvar.

Här bedrivs en uppfödning av får som startade år 2000. Omfattningen blev efter några år så stor att ett nytt fårhus byggdes 2004.

Vi har nu 90 modertackor av raserna Gotländska pälsfår och Leicesterfår. Det är en renrasuppfödning som  bedrivs på gården och en hel del levandefår säljs vidare.

För att kunna garantera den ekologiska driften   sker all foderproduktion på gården.

Länkar till externa hemsidor:
Se det ekologiska lantbrukets värdegrund!
Läs mer om KRAV-märkning!
Leicesterfårföreningen
Gotländskt pälsfår, rasbeskrivning

Vägbeskrivning från Motala:

Åk väg 50 norrut. Tag av vid skylt ”Lemunda” och åk c:a 7 km. Vid skylt ”Näs gård” fortsätt in i allén.

karta

 


Våra leverantörer 

leverantorer tranasskinnber leverantorer ullcentrum leverantorer paradisverksta leverantorer vaxbolin leverantorer lenebjerre leverantorer artwood leverantorer balmuir leverantorer oscarborgstrom leverantorer wikwalso leverantorer estererik